Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Wiki Article

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın kapılarının ve daha birgani yangın ekipmanın ne kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın ne esenlandığını öğrenmek gibi baş durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Her devran serbest bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında herhangi bir pırtı, mobilya veya özge bir hail bulunmamalıdır. Başkaca Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Gereç: Yangın kapılarında ekseriyetle çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı elan dirençlidir.

Yangın Bapları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en omurga kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Yangın kapıları bilhassa yangın sırasında mutlaka kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yaklaşan yahut yaylı menteşe ile vacip yama mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması gereken bir özge öge ise emniyet namına ihtiyaç duyulan şihandan contalardır.

Yangın kapısı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden güvenli olmanızı salık ederiz. 

Yangın merdiveni kapısı kullanımında dikkat edilmesi müstelzim uzuv kapının kapalı tutulmasıdır. Hem işlemlevinin yitirilmemesi midein hem bile merdivenin yalnızca amacı yürekin kullanılabilmesi bağırsakin bu unsura ilgi edilmelidir.

Yangın ve acil tavır anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da söylem edilen bu ekip temelı modellerde uygun kapı koluna nazir. 

Yangın merdiveni kapısı yanmaz veya belirli bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden imal edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem bile yangın merdiveni bapsı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak kabul edilmektedir.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını saptama etmek derunin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya yapı denetiminden mesuliyetli özel yangın kapısı yapılardan rey yutmak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari kuruluşsına isabetli yangın merdiveni seçilebilir, binanın tasarruf amacına iyi türler yeğleme edilebilir.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına bentlı olarak birkaç farklı kayırma seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin yarar müsaade olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mebdelayınca ortaya çıhun kötüın ve etkili ısının autarı çıkmasını önlemek yürekin bapnın sapa sağlam kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Panik bar sayesinde muhtevaerden hariçarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı tamam iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok kolaylık ve hızlı bir şekilde evgin çıkış örgülabilir.

Report this wiki page